reklamı kapat

POPÜLER

Volkswagen Arteon

2019 Volkswagen Arteon, Amerika merkezli çarpışma testinde [Video]

Amerikan Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü, 2019 Volkswagen Arteon için açıkladığı değerlendirmede far grubunun yetersizliğine dikkat çekti.

2019 model yılıyla bir süre önce Amerika pazarındaki yerini alan Volkswagen Arteon, yaklaşık 3 yıldır ürün gamının en üst noktasını temsil ediyor. Tanıtıldığı ilk günden itibaren tasarım diliyle hiç olmadığı kadar kullanıcıları heyecanlandıran modelin fiyatları ise premium segmente yakınlığıyla akıllarımıza yer edindi. 2017 yılında gerçekleştirilen testler sonucunda bu yüksek fiyat değerini güvenlikle destekleme sinyalleri veren Arteon için, yeni model yılı Amerika merkezli çarpışma testiyle bir süre daha gündemde kalacak gibi görünüyor. Tesla’nın üst seviye sonuçlar elde ettiği testlerde Arteon’un “Top Safety Pick+” olarak nitelendilen üst segment değeri yakalayamaması dikkat çekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2019 Volkswagen Arteon, standart LED farlarıyla sınıfta kaldı

Amerikan Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen testin detaylarından önce dilerseniz ilk olarak Volkswagen Arteon’un Euro NCAP karnesini hatırlayalım. O dönem yapılan değerlendirmenin ardından yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 96, çocuk korumasında yüzde 85, yaya korumasında yüzde 85 ve yardımcı güvenlik sistemlerinde yüzde 82‘lik derecelendirmenin yakalandığını görüyoruz. Bu da Arteon için ortalamada beş yıldız anlamına geliyordu. Amerika’daki testlerde kaçırılan Top Safety Pick+ derecesinin temel nedesi olaraksa araçta standart olarak sunulan LED ışıklandırma grubunun gösterilmesi oldukça ilginç. Bunun dışında yer alan; sürücü koruma, yan koruma, yolcu koruma, 20-45 km/s hız aralığındaki elektronik kaza önleme sistemleri gibi bölümlerde ise Arteon’un oldukça başarılı olduğunu söylemek mümkün. Arteon’da bulunan ana LED farları ise görünürlükteki eksiklikler nedeniyle “zayıf” olarak derecelendirildi.