reklamı kapat

POPÜLER

Audi koronavirüs
2020 Audi A3
2020 Audi A3

2020 Audi A3 tanıtıldı; işte öne çıkan yenilikler

 - Güncelleme: 03 Mart 2020 15:15

C segmentindeki premium savaşta silahları güçlendirilen 2020 Audi A3, ailenin tüm dinamiklerini segmentine taşıma konusunda oldukça iddialı.

Volkswagen grubunun C sınıfındaki iki demirbaşın ardından sıra üçüncü parçaya geldi. Cenevre Otomobil Fuarı‘nın iptal edilmesiyle birlikte çevrimiçi lansmanı yapılan isimlerden birisi olarak karşımıza çıkan 2020 Audi A3 beraberinde yepyeni bir jenerasyon ve bolca geliştirme getiriyor. Markanın en büyükten en ufak üyesine kadar yansıtmaya devam ettiği yeni tasarım karakterinin kompakt boyutlu uyarlamasına sahip olan A3’ün belkide hiç olmadığı kadar dikkat çekici olduğunu söylemek mümkün. Özellikle ön bölümde yapılan revizyonların getirdiği bal peteği formlu ızgaranın büyük yapısı, aracın genelinde yansıtılmaya çalışılan ihtişamın en büyük destekçisi olacak.

2020 Audi A3

2020 Audi A3 teknik özellikleri

Yeni A3’ün tasarımsal dinamiklerinin üzerinden geçmeden önce dilerseniz gelin rakamsal verilerine odaklanalım. Avrupa pazarı için açıklanan motor listesinde bizleri üç farklı seçenek karşılıyor. Giriş seviyesinde -ki en çok ilgi göreceğini düşündüğümüz seçenek- 1,5 litrelik turbo benzinli makine 150 PS‘lik güç ve önden çekişli altyapı dinamikleriyle karşımıza çıkıyor. Diğer iki farklı güç seçeneğiyle satışa sunulacak olan pakette ise 2.0 litrelik dizel motor 116 PS, 150 PS ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle kombin edilere pazara sunuluyor. Buradaki tek fark ise 150 PS’lik versiyonda arka tarafta da bağımsız süspansiyon mimarisinin standart olarak geliyor olması.

2020 Audi A3

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni jenerasyonun kokpit bölümü de dışarıda olduğu gibi Audi’nin yeni nesil ürün gamıyla benzerlik gösteriyor. Multimedya ekran, direksiyon ve sürücü ekranı gibi bileşenlerin herhangi bir özelliğinden taviz verilmeden araca entegre edildiğini söyleyebiliriz. S Line paketiyle gelen spor koltukların da donanım bazında önemli bir karakteri beraberinde getirdiği aşikar. A3’ün ebatlarında yapılan değişikliklerin etkisini bagaj kapasitesinin 380 litreye çekilmesine olan etkisi de atlanılmamalı. Avrupa pazarı için sipariş süreci paylaşılan yeni A3’ün başlangıç fiyatı 28.900 euro olarak karşımıza çıkıyor. İlk teslimatlar ise kademeli olarak mayıs ayı itibarıyla başlıyor.

İlginizi çekebilir

Bataryanız ona emanet; Volkswagen mobil şarj robotuyla tanışın