reklamı kapat

POPÜLER

2020 iphone

2020 iPhone modellerini geleceğe bağlayacak donanım belli oldu

Teknoloji devi Apple’ın gelecek 2020 iPhone modelleri için önemli bir donanım netleşmiş gibi görünüyor. Yeni yılda 5G dönemi başlıyor.

En son LTPO temelli 120 Hz yenileme hızına sahip “ProMotion” ekran ile geleceğini öğrendiğimiz 2020 iPhone modelleri, söylendiği kadarıyla Qualcomm’un X55 5G modemi üzerine kurulacak. Ortak olarak üç modelde de yer alacak denilen bu modem, telefonları 5G ağlarına yani geleceğe bağlayacak. Bu konuda 2021’i beklemeyecek olması güzel görünen Apple, 2021 ve sonrasında ise kendi 5G modemlerini kullanmaya başlamak istiyor deniyor. Biliyorsunuz bunun için Intel’in modem birimini satın alan Apple, işlemci ve grafik tarafı gibi modem tarafında da bağımsız olmak istiyor. Bunun için çalışmaların hız kazandığı, hatta 5G modem projesinin başında bir Türk mühendisini yer aldığı aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 iPhone modelleri hakkındaki diğer detaylar şöyle

Tekrar hatırlamak adına güçlerini 5 nm üretim sürecinden çıkan A14 Bionic işlemciden alacak telefonlar, kamera tarafında önemli bir yenilik getirecek ve arkalarında bir 3D ToF sensörü barındıracak. Yeni iPhone’larda artık USB-C portunun yer alacağı da kesin sayılan teknik detaylar arasında yer alıyor. Özellikle yukarıda bahsettiğimiz 120 Hz ekranları (Sadece Pro modellere özel olabilir) çok merak edilen cihazlar, çentiği de ortadan kaldırabilir deniyor. Ancak bu henüz tam netleşmiş değil.

İlginizi Çekebilir

Firmanın en yeni iPhone’ları 11 Pro ve 11 Pro Max