reklamı kapat

POPÜLER

2021 Honda Civic Hatcback

2021 Honda Civic Hatcback; tanıtımı öncesinde bilinmesi gerekenler

 - Güncelleme: 23 Haziran 2021 13:57

Tanıtımına saatler kalan 2021 Honda Civic Hatcback, Sedan gövde tipine paralel özelliklerinin yanında Type R’a ışık tutacak tasarıma sahip olacak.

Uzun süren bekleyişini geçtiğimiz nisan ayında sonlandırarak karşımıza çıkan yeni nesil Honda Civic, tasarımıyla meraklılarını şimdiden ikiye bölmüş durumda. Golf’ün tanıtımıyla birlikte alevlenen sürecin bir benzerinin ışığında kademeli olarak yurt dışında yollarda görmeye başladığımız bu ikonik isim için bir yandan da versiyon bekleyişlerimiz devam ediyor. Sedan sonrasında Type R’a ışık tutacak Hatcback gövde tipinin testlerini geride bırakan Honda, modeli tanıtmaya artık hazır. Resmi tanıtımına yaklaşık 12 saat kalan 2021 Honda Civic Hatcback için masadaki beklentileri de tekrar değerlendirme vakti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Honda Civic Hatcback bu yıl içerisinde yollarda olacak

Honda’nın yeni planlamasıyla birlikte Türkiye fabrikasını kapatarak Civic Sedan üretimini buradan taşıdığı artık her kesim tarafından biliniyor. Kısa süre önce gerçekleştirilen Jazz lansmanında görüşlerini alma fırsatına eriştiğimiz Honda Türkiye ekibi, Civic ürün gamının planlamasıyla alakalı da önemli ipuçları verdi. Bu ipuçları içerisinde kendisine yer bulan Civic HB, eğer büyük bir sürpriz olmaz ise Türkiye pazarında satışa sunulmayacak. Sedan’ın pazar payı odağında düşünülerek alındığını düşündüğümüz bu kararın ışığında beklentileri şekillendirmekte fayda var.

Honda’nın bu fabrika kapatma hamleleri sadece Türkiye ile sınırlı değil. Civic HB’in üretildiği Birleşik Krallık’taki fabrikayı da kapatan Japon üretici, ailenin üretimi için ortak nokta olarak Amerika Birleşik Devletleri’ni tercih etti. Bu da Yeni nesil Civic Hatcback’in de Amerika’da üretileceği anlamına geliyor elbette. Yaklaşık iki hafta önce paylaşılan ipucu görseliyle nabız vermeye başlayan HB’in değişimleri her zaman alışık olduğumuz gibi tasarım çizgileriyle başlayacak. Arka bölümdeki HB dinamikleriyle çok daha sportif olacak versiyon biraz önce de altını çizdiğimiz gibi Type R’a da ışık tutacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Motor seçenekleri ve diğer teknik nitelikler ise yeni Sedan’da gördüklerimiz ile büyük oranda aynı kalacak. Önceki nesilde satışta olan motorların iyileştirilmiş versiyonları burada da listelerde olacak. Ailenin giriş seviyesinde yer alan 2.0 litrelik atmosferik motor 158 beygir güç ve 187 Nm torkla gelirken, 1,5 litrelik turbo ünitede ise ufak geliştirmelerle yeni değerlerin 180 beygir güç ve 240 Nm tork seviyelerinde kullanıcıları bekliyor olacak. Her iki motorda da yazılımında ekonomi odaklı dokunuşlar yapılmış CVT şanzıman standart sunulacak. Başlangıç fiyatlarının Amerika’da 22 ile 23 bin dolar arasında olması beklenilen yeni Civic HB ile ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

İlgili video

Yeni nesil HR-V tasarımı detaylandı