reklamı kapat

POPÜLER

2021 Honda Civic HB

2021 Honda Civic; yeni nesilde sedan sonrası hatcback için düğmeye basıldı

Bugün itibarıyla ilk ipuçları paylaşılan 2021 Honda Civic HB, tasarım karakteri dışında tüm parçalarını Sedan ile paylaşacak.

Geçtiğimiz nisan ayında gerçekleştirilen tanıtımıyla yeni nesli beraberinde getiren 2021 Honda Civic, sedan gövde tipiyle bizleri selamladı. Küresel pazarda payı en yüksek olan versiyonun ön planda tutulması şaşırtıcı olmazken, Honda cephesi hatcback gövde tipini devreye sokma konusunda çok geç kalmak istemiyor. Bugün itibarıyla ipucu niteliğindeki detayları paylaşılan yeni Civic HB, Amerika kanadı için de bir ilk olacak. Yeni yapılanmayla birlikte Sedan’da olduğu gibi üretimi Amerika bölgesine çekilen Civic’in bu versiyonu Amerika’da üretilecek. Honda Türkiye ise geçmiş dönemdeki pazar payı da düşünülerek HB gövde tipini ülkeye getirmeye pek sıcak bakmadığını kısa süre önce ifade etmişti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Honda Civic Sedan özellikleri

Sedan’da olduğu gibi ebatsal olarak iyileştirmeler getirecek olan HB’in bu konuda daha geniş bir yaşam alanıyla karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Bagaj hacmi ve saklama alanlarında da benzer paralelde iyileştirmeler olacak. Yeni Civic ailesinin kokpitinde artık dijital sürücü ekranı da devreye giriyor. Honda cephesi hayalet göstergede 10,2 inç gibi gayet cömert bir ebatla karşımıza çıkıyor. Alt paketlerde 7 inç olarak gelen multimedya ekran ise üst donanımlarda 9 inçe kadar çıkacak. Civic HB’in motor seçeneklerinin motor seçenekleri de sedan ile paralel. Ailenin giriş seviyesinde yer alan 2.0 litrelik atmosferik motor 158 beygir güç ve 187 Nm tork değerleriyle entegre ediliyor. 1,5 litrelik turbo ünite ise 180 beygir güç ve 240 Nm tork sunacak. Yeni Civic ailesinin detaylı özelliklerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlgili video

Yeni nesil HR-V tasarımı detaylandı