reklamı kapat

POPÜLER

Skoda Scala G-TEC

Doğal gaz ile 410 kilometre menzil; karşınızda Skoda Scala G-TEC

Benzinli ve dizel versiyonların ardından alternatif bir enerji seçeneğini getiren Skoda Scala G-TEC, tercih edilebilecek versiyonlar arasında.

Resmi tanıtım etkinliğiyle birlikte Volkswagen Golf karşısında olan iddiasını ortaya koyan Skoda Scala, elini güçlendirmeye devam ediyor. Çek üreticinin karakteristik detayların sınıfında ön plana taşıma amacında olduğu yeni otomobili, kullanıcıların karşısına yeni seçeneklerle çıkacak. Rakibi Golf’te olduğu gibi Volkswagen grubunun diğer önemli isimlerinde de gördüğümüz doğal gaz tabanlı altyapı entegrasyonu Skoda Scala G-TEC ile ailenin yeni ismine de dahil ediliyor. Otomobilin tabanına üç adet yakıt tankını içeren bir kombinasyonu getiren G-TEC, daha iktisadi bir model arayışı içerisinde olanların ihtiyaçlarını karşılayacak potansiyele sahip.

Skoda Scala G-TEC hakkında bilinmesi gerekenler

Modelle ilgili paylaşılan bilgiler arasında menzil noktası dikkat çekiyor. Gaz modunda kullanıldığında 410 kilometre yol kat edebileceğini gördüğümüz Scala G-TEC’in, benzinli motorun da işin içerisine girmesiyle 630 kilometreye kadar erişebileceğini görüyoruz. Skoda mühendisleri Octavia’nın benzer versiyonunda yer verdiği 1,5 litrelik dört silindirin aksine bu otomobil 1.0 litrelik üç silindir makineden faydalanmayı tercih ediyor. Tek başına 90 beygir güç ve 160 Nm tork üreten bu motor manuel şanzımanla kombin edilmekte. G-TEC versiyonuyla ilgili bilinmesi gereken son nokta ise bagaj kullanım alanı kısmında. Otomobile entegre edilen yakıt tankları için bagajdan alanı feda eden Skoda, standart versiyonda 467 litre olan alanı burada 339 litreye çekmek durumda kalıyor. Üç farklı donanım seviyesiyle satışa sunulacak olan Skoda Scala G-TEC, bu yılın sonuna doğru satış noktalarındaki yerini alacak.

İlgili video

Skoda Scala