reklamı kapat

POPÜLER

BYD Han EV

Bir Çinli daha Avrupa’ya geliyor; elektrikli sedan BYD Han EV ile tanışın

 - Güncelleme: 14 Mayıs 2020 10:40

Çin’in önemli üreticilerinden birisinin Avrupa hamlesi olarak asfalta inecek olan BYD Han EV, nitelikleriyle pazarda kendisine yer kapmaya çalışacak.

Elektrikli otomobil pazarının son birkaç yılda var olan ivmelenmesinin en çok hissedildiği yer, pazar büyüklüğü gereği Çin oldu. Dönüşüme kolay ayak uyduran pazarda, yeni girişimlerle birlikte geleneksel markaların da hamlelerine şahit olduk. Avrupa pazarının nispeten daha sakin ilerlemesiyse, Uzak Doğulu üreticilere yeni fırsatlar doğurmuş durumda. Son 6 aylık süreçte Çin merkezli üreticilerin git gide artan hamlelerine bir yenisi daha eklendi. BYD Han EV üzerinden karşımıza çıkan bu hamle, ülkenin en önemli markalarından birisi için önemli bir meydan okuma olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BYD Han EV teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor

Premium sedan sınıfında yer alan HAN EV, tasarım ve teknik özellikleriyle kullanıcıların dikkatini çekme konusunda iddialı. Dış tasarım karakteriyle modern bir yapının ipucu veren model kokpitiyle de hayal kırıklığı yaratmayacak niteliklerde. Tesla’yı akıllara getiren büyük bir multimedya ekran, minimal bir konsol ve yüksek malzeme kalitesi tüm bu çerçeve kullanıcıları cezbetmeye çalışacak.
İşin performans kısmı da ilk başta bahsettiğimiz gibi gayet tatminkar. Üzerinde iki adet elektrik motoru barındıran Han EV, 0’dan 100’e hızlanmasını 3,9 saniyede tamamlayabiliyor. Aracın tam kapasiteli batarya menzili ise 450 kilometre olarak resmiyet kazanmış durumda. Han EV, Avrupa pazarında 45.000 euro ile 55.000 euro arasında satışa sunulacak.

İlginizi çekebilir

Mercedes GLB