reklamı kapat

POPÜLER

iMac

Jony Ive, yeni iMac’in tasarımına destek verdi mi? İşte cevabı

 - Güncelleme: 30 Mayıs 2021 16:42

Çoğu Apple ürününün tasarımında imzası bulunan efsane tasarımcı Jony Ive, 2019 yılında Apple’dan ayrılmıştı. Apple çatısı altındaki en önemli isimlerden biri olan Ive, LoveFrom isminde bir şirket kurmuş ve bu şirket çatısı altında Apple ile iş birliğine imza atacağını belirtmişti.

Wired‘ın aktardığı yeni bir habere göre Jony Ive kısa bir süre önce Türkiye’de de satışa sunulan yeni iMac modelinin tasarımına da yardımcı oldu. Bu bilgi Apple tarafından da doğrulandı. Jony Ive’ın tasarım sürecine Apple’da mı yoksa LoveFrom’da çalışırken mi destek verdiği bilinmiyor. Tasarım sürecinin yıllarca sürdüğünü göz önüne alırsak Ive’ın Apple’da çalışırken bu sürecin içinde yer aldığını söyleyebiliriz. Ive’ın bundan sonra piyasaya sürülecek yeni Apple ürünlerinin tasarımına LoveFrom üzerinden destek vereceği ifade ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni iMac hangi özelliklere destek veriyor?

Yeni bir tasarım anlayışını benimseyen yeni iMac, Apple imzalı M1 işlemcisiyle fark yaratıyor. 11,5 mm inceliğindeki tasarımıyla göze çarpan modelde 24 inçlik bir ekran bulunuyor. Modelde 4.480 x 2520 piksel çözünürlüklü 4.5K ekran yer alıyor. iPhone’larda ve iPad’lerde gördüğümüz True. Tone teknolojisi yeni iMac modelinde de yer alıyor. True Tone, beyaz dengesini ayarlayarak ekrandaki görüntülerin daha doğal görünmesini sağlıyor. Türkiye’deki başlangıç fiyatı 14.499 TL olan model hakkındaki detaylara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Mi 11 Ultra’nın içindeki detaylara bakın