reklamı kapat

POPÜLER

Lynk & Co 01 Euro NCAP

Lynk & Co 01; Volvo ortaklıklı model çarpışma testi sonuçlarıyla güven verdi [Video]

 - Güncelleme: 09 Eylül 2021 22:28

İsveç ve Çin birlikteliğinden doğan markasının Avrupa’daki ilk temsilcilerinden Lynk & Co 01, Euro NCAP’ten tam puan alarak dikkat çekti.

Volvo ve Geely ortaklığından doğan ve kısa sürede özgün tasarım karakteriyle kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran Lynk & Co markası, Uzak Doğu merkezli oluşumların Avrupa çıkarmasındaki önemli oyunculardan olmaya aday. Yaklaşık 1 yıl önce pazara giriş ve üretim planlamalarıyla ilgili resmi detayları paylaşılan Lynk & Co 01 ile başlayacak olan maceranın güvenlik madalyonu nihayet açıklığa kavuştu. NIO ES8 ile birlikte çarpışma testi sonuçları paylaşılan 01, Euro NCAP’in güncel normlarına göre gerçekleştirdiği testten elde ettiği yüksek skorla dikkat çekiyor. 01’in Volvo XC40 il birlikte Belçika’da üretilecek olmasının nimetlerini altyapıyla birlikte güvenlik ve kalitede asfalta yansıyacağına olan beklentiler de artmış durumda.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lynk & Co 01 detaylı Euro NCAP sonuçları

Euro NCAP tarafından açıklanan çarpışma testi sonuçlarında büyük SUV sınıfı içerinde değerlendirilen NIO ES8, standart paketiyle ortalamada beş yıldızla karşımıza çıkıyor. Bu beş yıldızın detaylarına indiğimizde ise otomobilin; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 96, çocuk korumasında yüzde 87, yaya korumasında yüzde 71 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 81 oranında başarı elde ettiğini görüyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

01 modeli Avrupa pazarına günlük veya tek kullanımlık kiralama yöntemleriyle sunularak dikkat çeken bir stratejiyle yola çıkıyor. 500 euroluk bir üyelik sisteminin de içerisinde bulunduğu bu planın aracın satış sürecini etkileme konusunda olumlu etki yaratması bekleniyor. Volvo XC40 ile benzer nitelik taşıyan modelde, standart hibrit sistem merkezde olmak üzere 1,5 litrelik üç silindirli ve elektrik kombinasyonuyla yaklaşık 200 beygir güce sahip olması gündemde. İkinci seçenek ise kablo ile şarj edilebilir hibrit olarak toplamda 260 beygire yaklaşan daha performanslı bir versiyon. Saf elektrik sürüş deneyimi de sunan bu versiyonda 70 kilometrelik menzil yakalanabilecek. Avrupalı 01’in üretimi ise XC40 ile birlikte Belçika’da gerçekleştirilecek.