reklamı kapat

POPÜLER

1000 beygirlik Lucid Air’in 350 km/s hızla yapılan performans testi [Video]

0-100 değeriyle hiper otomobillere taş çıkartan Lucid Air, eriştiği maksimum sürat değerleriyle de bu karakterini sürdürecek gibi gözüküyor.

Üzerinde bulunan iki elektrik motoruyla 1000 beygirlik korkutucu bir gücü kullanıcısının hizmetine sunan Lucid Air ile ilk kez geçtiğimiz Aralık ayında tanıştık. 0’dan 100’e yaklaşık 2,5 saniyede eriştiği açıklanan Air’in 100 kWh ve 130 kWh‘lık batarya seçenekleriyle 643 kilometreye kadar menzil değerine sahip olduğu da geçtiğimiz dönemde açıklanan bilgiler arasındaydı. Prototip versiyonu geliştirilmeye devam eden Air’in geçtiğimiz dönemde kış testiyle ilgili bir videosu paylaşan Lucid ekibi bu kez çok daha can alıcı bir test videosuyla karşımızda.


Test sürecinde aracın sürüş dinamikleri üzerinde yoğun mesai harcayan geliştirme ekibi, Air’in bu dinamiklerde stabil şekilde devam edebileceği maksimum sürat değerini de elde etmek adına sıkı bir çalışma gerçekleştiriyor. Fabrika çıkışta elektronik olarak sınırlanırlacak olan bu değerin belirlenmesi için yapılan test sırasında saatte yaklaşık 350 kilometrelik maksimum sürat değerine erişen araç, 0-100 değerinin yanı sıra maksimum sürat değeriyle de hiper otomobil limitlerine sahip olduğunun mesajını veriyor. Geliştirme ekibinin yer yer daha yüksek hızlara da eriştiklerini belirttikleri testle ilgili yayınlanan video Air’in asfalt üzerinde işleri değiştireceğini gösteriyor. Sadece Amerika ve Kanada için ön siparişe açılan Air’i iki sene içerisinde yollarda göreceğiz.