reklamı kapat

POPÜLER

App Store Apple LOG Tasarım

Apple Türkiye paylaştı: “Dünyada ses getiren yerli uygulamalar ve oyunlar”

Apple Türkiye, bugün App Store ana sayfasında dünyada ses getiren bazı yerli uygulamalara ve oyunlara yer verdi.

Apple Türkiye bu paylaşımı ilk olarak şöyle özetledi: “Türkiye, yalnızca ülkesinde değil yurt dışında başarıda da gözü olan, dünya standartlarında uygulamalar ve oyunlar hazırlayan hareketli bir geliştirici topluluğu barındırıyor. İşte küresel sahnede popülarite ve başarı elde etmiş harika yapımlardan bir seçki.” Burada paylaşılan ilk yapım bir oyun oldu. Apple başlangıcı direkt olarak Otobüs Simülatör: Ultimate ile yaptı ve sevilen oyun için şunları aktardı: ”

“Doğuş öyküsü: Çok popüler olan araç simülasyonu türünü mobil oyunlara taşımayı hedefleyen İstanbul merkezli Zuuks Games’in 2019’da yayınladığı Otobüs Simülatör; gerçekçi, eğlenceli oynanışı ve tanınmış uluslararası yerlerden gerçek otobüs garlarının varlığı sayesinde kısa süre içinde birçok ülkede çok indirilen bir yapım haline geldi.

Neden seviyoruz: Oyun, şehirlerarası otobüs yolculuklarının tanıdık gelen deneyimini gar anonslarından bagaj taşıma ve yolculuk sırasındaki ikramlara kadar pek çok yönüyle gerçekçi bir biçimde yansıtıyor. Favorimiz, ülkenin bir ucundan diğer ucuna direksiyon sallarken harika müzikler dinlemene fırsat veren otobüs radyosu.”

Apple’dan başka paylaşımlarda geldi. Firmanın öne çıkardığı diğer oyunlar ve uygulamalar şunlar oldu:

“Doğuş öyküsü: Ali Murat Ceylan, Berk Yılmaz ve Fatih Mustafa Çelebi tarafından 2017’de kurulan Meditopia Türkçe’yi tamamen destekleyen ilk meditasyon uygulaması olarak ortaya çıktı. Gelişmiş kişiselleştirme özellikleri, Apple teknolojilerinin anlamlı kullanımı ve her sektörden uzmanların imza attığı harika yerelleştirilmiş içerikleri sayesinde Meditopia birçok dilde meditasyon ve farkındalık içeriği sunan uygulamalar arasında dünyaca en çok sevilenlerden biri haline geldi.

Neden seviyoruz: Hayatın inişleri ve çıkışlarını her açıdan kapsayan oturumlar ve programların geniş çeşitliliğine hayran kaldık. Özellikle uyku içeriği, beynin ve bedenin uyumlu bir biçimde rahatlamakta zorlandığı zamanlar için çok iyi bir yardımcı.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Doğuş öyküsü: İzmir merkezli stüdyo Masomo’nun, popüler yapımı Kafa Topu’nun ardından 2018’de yayınladığı Kafa Topu 2, orijinal oyunu başarılı kılan şeyleri geliştiriyor. Top becerilerini ve kullanışlı güçlendiricileri kullanarak gerçek bir rakibe karşı sayı almaya çalışıp başka oyuncularla rekabet ettiğin yüksek tempolu futbol aksiyonu, dünyanın dört bir yanındaki oyuncular tarafından çok sevildi.

Neden seviyoruz: Kafa Topu 2, sade oynanış deneyimini komik skin’ler ve güçlendiriciler içeren harika özelleştirme seçenekleri, takımların yer aldığı çok oyunculu bir lig formatı, her maça eşlik eden gerçek zamanlı müthiş spiker yorumlarıyla geliştiriyor.”

“Doğuş öyküsü: Nazım Salur’un yönettiği getir, İstanbul’un belirli bölgelerinde çalışan hızlı bir teslimat hizmeti olarak 2015’te kuruldu. Başarılı yatırım turlarının ardından getir, kapsamını Türkiye dışına genişleterek artık aynı hizmeti Londra, Paris, Berlin ve Amsterdam gibi büyük şehirlerde de sunuyor.

Neden seviyoruz: Yemekten kahveye, sebze-meyveden kırtasiye malzemelerine, gazeteden evcil hayvan ürünlerine kadar her şeyi sipariş edebilmek ve dakikalar içinde teslim alabilmek, hayatı çok kolaylaştırıyor ve sevdiğimiz şeyleri yapmak için zaman ayırmamızı sağlıyor.”

“Doğuş öyküsü: Ankara’da yaşayan bağımsız geliştirici Yunus Ayyıldız tarafından 2015’te yayınlanan hocus., Escher’dan esinlenilmiş akıl kurcalatıcı bulmaca mekanikleriyle kısa süre içinde App Store favorilerinden biri haline gelmişti. Minimal tasarımı ve sürükleyici oynanış deneyimi sayesinde hocus. oyuncuların bulmaca çözme becerilerini sınayan birçok oyunun yolunu açarak çığır açan bir yapım olduğunu kanıtladı.

Neden seviyoruz: hocus 2, önceki oyunun başarısını temel alıp üzerine harika yeni özellikler ve mekanikler eklerken orijinal yapımın göze hoş gelen sade estetiğine ve havasına sadık kalıyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Doğuş öyküsü: Eskişehir merkezli stüdyo MobGe’nin yarattığı Oddmar, göz alıcı grafikleri ve ses tasarımı olan çok eğlenceli bir platform oyunu. 2018’de Apple Design Award kazanan Oddmar yüksek prodüksiyon kalitesi ve klasik platform oyunlarını andıran nostaljik oynanış deneyimiyle kısa sürede dünyanın dört bir yanından oyuncuların gönlünü çaldı.

Neden seviyoruz: Oyun, İskandinav mitolojisinden esinlenilmiş fantastik bir evrende geçiyor; ana karakteri Oddmar etrafında kurulu komik öyküsünü deneyimlemek de çok keyifli, özellikle de aygıtınla eşlenmiş bir oyun kumandası varsa!”

“Doğuş öyküsü: 2015’te Reşit Doğan ve Emre Özgündüz tarafından kurulan MentalUP; beyin jimnastiği egzersizleri, hafıza oyunları, mantık bulmacaları ve daha fazlası aracılığıyla 6 ile 15 yaşları arasındaki çocukların becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan eğitici bir oyun platformu. Uygulama, Türkiye’deki başarısının ardından İngilizce, Almanca, Portekizce ve İspanyolca yerelleştirilmiş içerikleriyle yurt dışına açıldı.

Neden seviyoruz: Sevimli illüstrasyonları ve animasyonlarıyla MentalUP, öğrenmeyi eğlenceli ve erişilebilir kılıyor. Arşivindeki akademik olarak onaylanmış içeriklere ek olarak uygulama, çocukların aktif kalmasına yardımcı olan bir fitness modülünü de kısa bir süre önce yayınladı.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“Doğuş öyküsü: Toon Blast, İstanbul merkezli Peak Games tarafından popüler bulmaca oyunları Toy Blast’in devamı olarak 2017’de yayınlandı. Çok başarılı olan oyun, uluslararası listelerde zirveye çıkarak özellikle ABD’de ve Japonya’da etkileyici bir performans sergiledi; türün hayranlarının favorileri arasındaki yerini de koruyor.

Neden seviyoruz: Rengarenk seviyelerde blok patlatmak, kulağa geldiği kadar muhteşem; her adımda sana eşlik eden sevimli çizgi karakterleri Kedi Cooper, Kurt Wally ve Ayı Bruno’ya da doyamıyoruz.”

“Doğuş öyküsü: Funimate, Kemal Uğur ve Oğuz Bici’nin 2014’te kurduğu Pixery tarafından yayınlanan ilk uygulama. Funimate, uygulamanın kendi topluluğuyla ya da çeşitli sosyal ağlarda paylaşılabilen kısa videolar oluşturma sürecini kolay ve eğlenceli kılıyor. Hızla çok sevilen bir uygulama haline gelen Funimate, bugün 150 ülkeden milyonlarca kullanıcıyı ağırlıyor.

Neden seviyoruz: Uygulama; incelikli bir video oluşturmak için ihtiyaç duyduğun efektler, filtreler, geçişler, tipografi gibi tüm araçları sana sunuyor. Topluluk yapısı, başka kullanıcıları takip etmene ve nelerin trend olduğunu görmene fırsat veriyor; sık sık güncellenen video meydan okumalara katılma şansını da kaçırma.”

Apple ve App Store paylaşımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü