reklamı kapat

POPÜLER

Honor 10 incelemesi

AKILLI KAMERA

Honor 10’un belki de en dikkat çekici noktası kamerası. Çünkü cihazın kamerası adeta özelliklerle dolup taşıyor. Sonda söyleyeceğimizi başka söyleyelim, arka kameranın performansı çok başarılı. Cihazın arkasında 24 megapiksel ve 16 megapiksel olmak üzere çift arka kameraya yer alıyor. Kameranın sayısız çekim modu bulunuyor. Artırılmış gerçeklik efektlerinden HDR’a, belge taramasından sanat moduna kadar pek çok çekim modu mevcut. Bizim favorimizse standart çekim modunda yer alan, ekranın üstünden etkinleştirebileceğiniz yapay zeka özelliği. Nesneleri tanıyan kamera fotoğrafa göre optimizasyonu otomatik olarak yapıyor. Böylelikler kareler çok daha etkileyici hale geliyor. Kamera yeteneklerinde ise birden fazla farklı cihazın özelliklerine rastgelmedik desek yalan olur. Mesela 3D Oluşturucu diye bir çekim modu bulunuyor. Yüzünüzü tarayarak, vücudu grafik yüzü sizin yüzünüz olan animasyon karakterler yaratabiliyorsunuz. Bu özelliğin sonucu ortaya çıkan karakter biri biraz ürküttü, pek tercih edileceğini sanmıyoruz.

honor 10
Tanıdık bir diğer özellik ise Portre modu. Portre modu bokeh efektinin dışında ekranın hemen altında ışıklandırma seçenekleri sunuyor. Yumuşak, kelebek, bölünmüş, sahne ve klasik olmak üzere 5 farklı ışıklandırma var. iPhone X’u fazlasıyla anımsatsa da onun kadar başarılı değil ne yazık ki. Yumuşak ışıklandırma aralarında en sevdiğimiz oldu diyebiliriz ama. Telefonun belge tarama özelliği ise ortalama. Daha iyi iş çıkaran ücretsiz uygulamalar mevcut. Telefonun diğer modlarında ise yapay zeka özelliğini kullanamıyorsunuz. O otomatik çekim için geliştirilmiş. Ama kedinize mobil fotoğrafçılık konusunda güveniyorsanız profesyonel modda RAW fotoğraflar çekebilirsiniz. Bir de artık her telefonun olmazsa olmazı AR efektler var. Bu modda yer alan efektler yüz yapınızda oynama yapacak kadar gelişmiş değil. Ancak komik Snapchat benzeri efektleri yüzünüze yerleştiriyor. Cihazın düşük ışık performansı için de ortalama diyebiliriz. Video çekimlerde ise 4K çekim yapacaksanız 60 fps desteklemediğini belirtelim. Ancak 1080p çekimler 60 fps’de yapılabiliyor. Video çekimlerde telefonun güzellik modunu da kullanabiliyorsunuz.

Selfie kamerası da iddialı olan Honor 10 kullanıcılara f/2.0 diyafram açıklığına sahip 24 megapiksellik kamera sunuyor. Ancak arka kameradaki çekim modu bolluğu ön kamerada pek yok. HDR çekim yok örneğin. Yapay zeka desteğini de ön kameraya geçince kullanamıyorsunuz. Bu yüzden fotoğraflarınızı başkasının çekmesini isteyebilirsiniz. Ancak Portre modu elbette ön kamerada kullanılabiliyor. Ön kamera da arka kamera kadar başarılı ancak arka kamera bu açıdan bir tık daha yukarıda diyebiliriz. Yine düşük ışık koşullarında performansın biraz aşağı çekildiğini belirtelim. Ancak Honor 10’un kamerasını bütün olarak ele aldığımızda kullanıcılarını mutlu edeceğini söyleyebiliriz.

Honor 10 da yine bu ay incelediğimiz HTC U12+ gibi kaderini fiyata bağlıyor biraz. Yüksek performansla başarılı kamerayı bir araya getiren telefonun fiyatı da uygun olursa işte o zaman pek çok kullanıcıyı cezbedecektir. Biz bu incelemeyi kaleme aldığımızda ne yazık ki Türkiye fiyatı henüz belli değildi, onu da unutmadan ekleyelim.