reklamı kapat

POPÜLER

Koronavirüs

Türkiye’deki araç kiralama eğilimine Koronavirüs etkisi

Enterprise, Koronavirüs salgınıyla birlikte değişen ulaşım alışkanlıklarını ve araç kiralama sektöründeki güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Dünyanın en büyük araç kiralama şirketlerinden birisi olan Enterprise, Koronavirüs salgınıyla birlikte değişen ulaşım alışkanlıklarını ve araç kiralama sektöründeki güncel gelişmeleri değerlendirdi. Yeni normalin araç sahipliği ve ulaşım süreçlerindeki alışkanlıklarını değiştirecek mobilite ihtiyaçları ortaya koyduğunu belirten Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Pandeminin ardından insanların gerek şehiriçi gerekse şehirlerarası her türlü toplu taşımaya olan talebinin hızla azaldığını vurgulayan Özarslan Tangün; “Yaptığımız anketler ve incelediğimiz detaylı raporlar çerçevesinde, Koronavirüs süreciyle birlikte, insanların artık kendi araçları veya kiraladıkları araçlarla seyahat etmeyi tercih ettikleri ortaya çıktı. Araç kiralama şirketleri olarak toplu taşıma ve şehirler arası ulaşıma iyi bir alternatif olduk. Burada da en önemli etken hijyen ve güvenilirlik oldu. Yeni normalde artık hizmet kalitesi çok daha önemli hale gelecek. İşini doğru yapanlar müşteriyle olan bağını güçlendirecek” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Koronavirüs ile birlikte Minibüs ve SUV talebi yükseldi

Covid-19 ile birlikte ortaya çıkan araç kiralama trendlerini aktaran Tangün; “Haziran ayı itibariyle minibüs ve SUV araç kiralamalarında çok ciddi artışlar yaşandı. Çünkü, insanlar ailece seyahatlerini uçak veya otobüslerden bireysel kiralamaya yönlendirdi. Bu noktada, bavul kullanımı ve kişi sayısı, minibüs ve SUV gövde tipli araç ihtiyacını ortaya çıkardı. Yeni dönemin getirdiği en önemli trendlerden bazıları ise kısa dönem araç kiralamada kuralları yeniden yazacak türdendi. Şöyle ki, pandeminin ilk anlarından itibaren insanlar ihtiyaçlarını görebilmek için ofislere gelmek yerine adreslerine araçların getirilmesini tercih etti. Şehir içindeki mobilite ihtiyaçları için haftalık ve aylık kiralamalara yöneldi. Özellikle aylık kiralamada geçen yıla göre yüzde 60’a varan artışlar yaşadık. Çin’de ortaya çıkan ilk veriler de Mayıs ayı itibariyle araç kiralamada geçen seneye göre artışların yaşandığını Uber benzeri araç paylaşım uygulamalarına olan ilginin azaldığını gösteriyor. Yani, araç sahipliği ve kişisel araç kullanımı yeniden popüler oldu diyebiliriz. Bununla birlikte, ehliyet sahipliğine olan ilgisi azalan gençlerin, Covid-19 ile birlikte yeniden ehliyet ve araç sahipliğini tercih ettiği de diğer bir gerçek” diye devam etti. Pandemi süreciyle birlikte online taleplerin de arttığına dikkat çeken Özarslan Tangün, online rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 90’a varan artış yaşandığını belirtti.

İlginizi çekebilir

Devrimsel özellikleriyle yeni 2008 ile tanışın