reklamı kapat

POPÜLER

2018 Mercedes A-Serisi’nin “nihayet” dedirten ilk kokpit fotoğrafları yayınlandı

 - Güncelleme: 23 Kasım 2017 10:10

Tanıtımıyla ilgili resmi sürecin başladığı 2018 Mercedes A-Serisi, tamamen değişen kokpiti ve ciddi anlamda iyileştirilmiş kullanım alanıyla fark yaratacak.

Test sırasında pek çok kez kamuflajlı olarak kameralara yakalanan 2018 model yıllı A-Serisi‘nın tanıtımı için artık geri sayım başladı. Dış tasarımında karakter ortaya koyacak önemli değişimlerle gelmesini beklediğimiz yeni jenerasyonla ilgili en merak edilen noktaysa şüphesiz kokpit üzerineydi. Özellikle kokpitinin merkezinde kullanılan ve sonradan eklenmiş gibi görünen tablet ekranıyla sık sık eleştirilere maruz kalan Mercedes nihayet bu söylemlere cevap vermeye karar vermiş. Resmi tanıtım öncesi yaptığı ilk paylaşımı da aracının en çok tartışılan yeri olan kokpitiyle yapıyor olması bir anlamda mesaj olarak da algılanabilir.

Daha fazla teknoloji daha ferah yaşam alanı

Bakıldığında E-Serisi ve S-Serisi‘nden farklı parçaların bir arada getirilmiş hali olarak nitelendirebileceğimiz bir kokpite kavuşan A-Serisi’nde yer alan tüm ekranlar dijital. Sunulacak olan donanım seviyelerine göre üç farklı versiyona sahip olduğu söylenen bu ekranların boyutu 7,25 inç‘ten başlayıp 10,25 inç‘e kadar değişiklik gösteriyor. Direksiyon simidini de üst sınıflarda seyreden kuzeninden alan A-Serisi’nde konsolda yer alan touchpad de değişime uğrayan ve görünüş olarak sınıf algısını yükselten temel parçalar arasında. Klima kumandalarının yapısıyla da Mercedes’in seri üretim modelleri arasında bir ilki beraberinde getiren yeni jenerasyona eklenen donanımlar da sınıfın standartlarında fark yaratma potansiyeline sahip. Donanım kısmında ısıtma, soğutma ve masaj özelliklerine sahip koltuklar, 64 farklı LED ambiyans aydınlatması şimdilik pastadan paylaşılan dilimler arasında.

Kokpit detaylarının dışında Mercedes’ten yeni A-Serisi ile ilgili gelen bir diğer önemli detay ebat kısmından geldi. Yolcu ve eşyalar için daha fazla kullanım alanının sunulacağını belirten Mercedes’in paylaştığı veriler şu şekilde;

Omuz mesafesi – Önde 9 milimetre arkada 22 milimetre artış
Baş mesafesi – önde 7 milimetre arkada 8 milimetre artış
Bagaj hacmi – 29 litrelik artışla toplamda 370 litre

Sürüş sırasındaki görüş açısı konusunda da önemli iyileştirmeler aldığı söylenen 2018 Mercedes A-Serisi ile ilgili son gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.