reklamı kapat

POPÜLER

engin_yakut

Türk iş adamının Land Rover’a açtığı dava sonuçlandı

İş adamı Engin Yakut’un İngiliz otomobil devi Land Rover‘a açtığı dava neticelendi. Yakut, 7 yıl süren hukuk mücadelesinikazandı. İstanbul 8. Tüketici Mahkemesi, aracın ayıplı olduğunun tespitine ve şirketin Yakut’a aracın 2013 yılındaki bedeli olan 397 bin 800 lirayı faiziyle birlikte ödemesine karar verdi. Land Rover davasıyla ilgili detaylar haberimizde.

Türk iş insanı ve avukat Engin Yakut, İstanbul’daki bir galeriden, 2013 yılında 170 bin euro karşılığında 34 PHJ 41 plakalı Range Rover Vogue model otomobil satın aldı. Henüz 450 kilometrede olan otomobiliyle 70-80 kilometre hızla seyreden Yakut, motordan aniden yanık kokusu geldiğini, kıvılcımlar çıktığını ve aracın hızla yağ boşaltmaya başladığını fark etti. Yakut, otomobilin çekildiği distribütör firmadan bir hafta sonra, ‘motorun pert olduğu, şanzıman vidalarının iyice sıkıştırılmadığı için koptuğu ve üretim kaynaklı bir arıza yaşandığı’ raporu aldı. Firma, Yakut’a, otomobil galeriden alındığı için arızayla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını bildirdi.

Yakut, olayla ilgili Land Rover Şirketi’ne 3 kez uluslararası tebligat yaptı. Yakut, otomobilinin yenisiyle değiştirilmesini istedi. Şirketten cevap alamayan Yakut, avukatı Candaş Gürol’un aracılığıyla İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi’nde ‘araçları toplatma ve geri çağırma’ davası açtı. 7 yıl süren davada Türk mahkemesi, Jaguar Land Rover Company şirketince üretilen Range Rover Vogue SUV araç motorunun fabrika hatalı üretildiğine karar verdi. Yakut, İstanbul 8. Tüketici Mahkemesi’nde İngiliz otomobil firmasına açtığı tazminat davasını, 28 Şubat tarihinde kazandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dava, Avrupa Birliği’ne taşındı

İstanbul Üniversitesi’nden mahkemeye sunulan ‘Başka araçlarda da seri üretim hataları olabilir’ raporu üzerine davacı Engin Yakut, davayı Avrupa Birliği’ne taşıdı. AB Adalet Divanı’na başvurarak, AB Parlamentosu, AB Komisyonu ve AB Tüketiciler Birliği’ne soruşturma başlatması için başvurdu. Adalet Divanı, inceleme başlatmak için, delillerin dosyaya eklenmesini istedi. Başvuru üzerine, Sanayi Bakanlığı konuyla ilgili inceleme başlattı. Yakut, motor ve şanzıman arızalı başka araçlarla ilgili tam 2 bin 192 adet yedek parça ithal edildiğiyle ilgili belgelerinde mahkemeye sunulduğunu söyledi.

İlginizi çekebilir

Range Rover Sport HST’nin tanıtım videosu

İLGİLİ HABERLER