reklamı kapat

POPÜLER

Twitter

Twitter, birçok sahte hesaba verdiği resmi onay ile gündemde

Sosyal medyanın merkezinde yer alan Twitter, geçtiğimiz ay verification yani hesap doğrulama uygulaması ve başvuru sürecini yeniden hayata geçirdi.

Twitter, “mavi tik”, “mavi onay rozeti” veya “onaylı hesap” için başvuru sistemini çok 2017 yılında bireysel tarafta kapatmış, geçtiğimiz aylarda ise tekrardan açmıştı

İşte bu sistem ile alakalı birçok kişiyi kızdıran bir durum ortaya çıktı. “Conspirador Norteño” tarafından Twitter’ın 16 Haziran tarihinde açılan ve hiçbir tweet atmayan birden fazla sahte hesaba resmi onay verdiği bulundu.

Türkçe isimli bu onaylı sahte hesaplar hakkında Twitter’dan bugün bir açıklama geldi. Firma bu onayların “yanlışlıkla” verildiğini açıkladı ve durumu kabul etti. Şirket elbette tespit edilen bu hesaplardan onayı kaldırdı ve komple engelledi.

Bu olayın arkasında ise büyük bir bot ağının bulunduğu aktarılıyor. Twitter’da sahte hesaplar büyük bir sorun olmaya devam ediyor ve firma bunları engellemek için gelen hesap onayı sistemini de iyi şekilde denetleyemiyor gibi görünüyor. 

Birçok gerçek hesap sahibi, şartları yerine getirmesine rağmen hesap onayı alamadığı için de yaşanan bu durum çok büyük tepki çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Twitter süreçte seçici davrandıklarını aktarmıştı

Firma “normal şartlarda” bu rozeti kimliğini doğrulayan herkese vermek istemiyor ve bu yüzden de belirli kriterler belirlemiş durumda. Bunlar firma tarafından şu şekilde aktarılıyor:

“Onaylanabilmeniz için hesabınızın tanınmış ve aktif olması gerekir. Hâlihazırda onayladığımız tanınmış altı hesap türü şunlardır:

  1. Devlet Kurumu
  2. Şirketler, markalar ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar
  3. Haber kuruluşları ve gazeteciler
  4. Eğlence
  5. Spor ve e-spor
  6. Aktivistler, organizatörler ve etkili diğer kişiler”

Bu kriterler dahilinde olan kişiler mobil uygulamadan dahi mavi onay rozeti için başvuru yapabiliyor ve firmadan cevap beklemeye başlayabiliyor.

İlginizi Çekebilir

OPPO’nun dikkat çeken kablosuz şarj teknolojisi