reklamı kapat

POPÜLER

Sam Altman, ChatGPT LOG tasarım

Sam Altman, ChatGPT ve benzerleri için çok geniş düşünüyor

 - Güncelleme: 23 Şubat 2023 08:53

ChatGPT yaratıcılarından Sam Altman, yapay zekâ konusunda büyük düşünüyor. Bu konuda odak noktaya sağlık tarafı da alınıyor.

ChatGPT arkasında yer alan OpenAI firmasının kurucularından Sam Altman, Twitter’dan dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Yapay zekâ araçlarının entegre edildiği bir dünyaya adaptasyon muhtemelen oldukça hızlı gerçekleşecek” diyen Altman, ChatGPT benzeri sistemler hakkında “Bu araçlar daha üretken (e-posta ile daha az vakit geçirmek için sabırsızlanıyorum!), daha sağlıklı (Masrafları karşılayamayan insanlar için yapay zekâ merkezli tıbbi danışmanlar), daha zeki (Öğrenmek için ChatGPT kullanan öğrenciler) ve daha eğlenceli (Yapay zekâ üretimi meme’ler) olmamıza yardımcı olacak.” açıklamasını yaptı. Burada özellikle sağlık tarafı dikkat çekiyor. Çünkü sağlık konusunda Google ve sonuçları çoğu zaman çoğu zaman pek faydalı olmuyor. Ancak ChatGPT ve benzerleri bunu gerçekten değiştirebilir, insanlara çok daha doğru bilgiler verebilir. Şu an Google sonuçlarında en ufak bir olumsuzlukta dahi “kanser” çıkma ihtimaliniz çok fazla ve bu çoğu kişiyi oldukça kötü etkiliyor. Altman yapay zekâ geleceği özelinde önemli bir açıklama daha yapıyor: “Bu sistemlerin denetimi kritik olacak ve bunun tam olarak çözülmesi zaman alacak. Mevcut jenerasyon yapay zekâ araçları çok korkutucu olmasa da, potansiyel olarak çok korkutucu olanlardan uzakta olmadığımızı düşünüyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ChatGPT yanında DALL-E ile de çok ses getiren OpenAI, bundan önce burada yer alan yeni aracı ile ileride çok lazım olabilecek bir altyapının ilk temellerini atmıştı. Firmanın “Yapay zekâ ya da insan tarafından yazılmış metinleri ayırt etmeye yardımcı olacak yeni bir araç geliştiriyoruz. Geri bildirim toplamak için ilk sürümü yayınlıyoruz ve gelecekte geliştirilmiş yöntemleri paylaşmayı umuyoruz.” açıklaması ile duyurduğu araç, şimdilik aşırı yüksek doğruluk ile çalışmıyor. Yapay zekâ tarafından yazılan tüm metinleri güvenilir bir şekilde tespit etmeyi imkânsız olarak gören firma, bu tarz bir aracın yine de otomatikleştirilmiş yanlış bilgilendirme kampanyalarına ve akademik metin odaklı sahtekarlıklara karşı kullanılabileceğini belirtiyor.

Geliştirdiğimiz araç tam olarak güvenilir değil” diyen şirket, bu konuda şunları aktarıyor: “İngilizce metinlerden oluşan bir örnek metin üzerinden yaptığımız denemelerde, aracımız yapay zekâ tarafından yazılmış metinlerin yüzde 26’sını “muhtemelen yapay zekâ tarafından yazılmış” olarak doğru tanımladı. Sistem insan tarafından yazılmış metinleri ise yüzde 9 oranında yanlış algılayarak yapay zekâ tarafından yazılmış olarak işaretledi.” Üzerinde çalışmalar devam edecek sistem, gelecekte ChatGPT’ye yazdırılan çalışmaların, ödevlerin ve fazlasının tespiti için aktif olarak kullanılabilir.

ChatGPT adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: Renault tarafından hazırlanan uçan araç çalışması