reklamı kapat

POPÜLER

2017 Honda Civic Type R’dan yeşil cehennemde hız rekoru [Video]

Honda tarihinin en güçlü Civic versiyonu olan yeni Type R, elde ettiği dereceyle de bu bu rozeti ne kadar hakettiğini kanıtlıyor.

Yeni çıkan her performans otomobilinin gerek test sürecinde gerekse rekor denemesi için gideceği ilk durak bellidir. Bu adres yaşanan kazaları ve zorlu virajlarıyla yeşil cehennem lakabını alan Nürburgring‘den başka bir yer değildir. Volkswagen Golf, SEAT Cupra, Renault Megane RS, Focus RS ve Honda Civic Type R gibi hot hatch sınıfının en ateşli üyeleri olan bu araçlar arasındaki amansız mücadele sokaklarda olduğu gibi yeşil cehennemde de devam ediyor. Kendi sınıfında ön tekerlekten çekiş altyapısına sahip araçlar arasında kaydedilen rakamlarla her yıl değişen bu listede sürekli ilk sıraya çıkan Type R, yeni jenerasyonuyla da bu geleceğini devam ettirmeyi başardı.


Yerini aldığı jenerasyona göre tasarımının yanı sıra 10 beygirlik artışla artık 320 PS 400 Nm tork değerlerine sahip olan Civic Type R, Nürburgring’de elde ettiği 7 dakika 43 saniye 8 saliselik derecesiyle Volkswagen Golf GTI Clubsport S’un yaklaşık üç saniyelik bir farkla önüne geçmeyi başararak yeni rekorun sahibi oldu. 2015 yılında piste çıkan eski versiyonundan neredeyse yedi saniye daha iyi bir değer elde etmeyi başaran Type R böylece aldığı geliştirmeler sonucunca geldiği noktayı rakamlarda da tescilledi. Honda’nın resmi Youtube hesabı üzerinden paylaşılan rekor videosunda da aracın geldiği noktayı gözlemlemek mümkün.

VİDEO