reklamı kapat

POPÜLER

2018 iPhone modelleri

2018 iPhone modelleri internet hızlarıyla fark yaratacak

Apple‘ın 2018 iPhone modelleri hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. iPhone X ile yeni bir çağın başlangıcını yapan şirket, yeni yılda bunu mükemmel hale getirecek gibi görünüyor.

Apple’a yönelik sağlam kaynakları bulunan Ming-Chi Kuo, üç tane olması beklenen 2018 iPhone modellerinde LTE hızının artacağını belirtiyor. Güncellenmiş LCP (Liquid Crystal Polymer) anten modülüyle ve tasarımıyla geleceği belirtilen telefonlar, bu sayede çok daha hızlı LTE aktarım (Gigabit hızlardan bahsediliyor) yapabilecek. Bu noktada telefonlarda iPhone X gibi en az iki adet LCP anten modülü bulunacak. İyileştirmeler sayesinde hız artışını mümkün kılan 4×4 MIMO standardına destek verilecek. 4×4 MIMO teknolojisi sayesinde iPhone ile baz istasyonları arasında dört hatlı veri hattı kurulabiliyor. Yine Kuo’nun söylemlerine göre yeni modellerde Intel XMM 7560 ve Qualcomm Snapdragon X20 modemler bulunacak. Böylelikle çift SIM kart desteğine de sahip olabilme şansı bulunan telefonlar, mobil internet konusunda sınırları zorlayacak gibi duruyor.

2018 iPhone modelleri nasıl olacak?

Ming-Chi Kuo’nun geçtiğimiz haftalarda elde ettiği sonuçlara göre Apple, 2018’de üç yeni iPhone satışa çıkaracak. Bunlarda iki tanesi 5,8 inç (İkinci jenerasyon iPhone X) ve 6,5 inç (iPhone X Plus) OLED ekran kullanacak. Diğer model ise 6,1 inç TFT LCD ekran üzerine kurulacak. Ortak olarak “çentikli” TrueDepth kamera sistemine sahip olacak bu modeller, bu sayede Face ID üzerinden yüz tanıma yapabilecek. 5,8 inç modelin 458 PPI, 6,5 inç modelin 480 ya da 500 PPI, 6,1 inç modelin ise 320 ya da 330 PPI değerine sahip olacağını beklediğini belirten analist, şirketin 6,1 inç model ile orta seviyeye oynayacağını belirtiyor. Bu modelin 650 ila 750 dolar arasında bir fiyata sahip olması bekleniyor.