reklamı kapat

POPÜLER

Stellantis

Stellantis, tek seferde 12 yeni elektrikli ticari tanıttı

Stellantis, tek seferde 12 yeni elektrikli ticari tanıttı. Bu araçlar çatı altındaki Citroen, Fiat Professional, Opel, Peugeot ve Vauxhall markaları tarafından satılacak.

Ferrari, Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram ile Vauxhall markalarının sahibi olan ve Türkiye’de Tofaş ile iş birliği içinde olan dev isim Stellantis, elektrikli veya hidrojen yakıt hücreli ikinci nesil platformlarını temel alan yeni ticarileriyle ses getirmiş durumda. Yukarıda da dediğimiz gibi Citroen, Fiat Professional, Opel, Peugeot ve Vauxhall markaları altında satılacak bu araçlardan ufak elektrikli ticarilerin 330 km kadar menzil sunacağı aktarılıyor. Orta boyutlu elektrikli ticarilerin 50 kWh ya da 65 kWh bataryalar üzerinden 350 km’yi görebileceği, büyük modellerin ise 110 kWh bataryalar üzerinden 420 km’yi geçebileceği söyleniyor. Şehir içi taşımacılığı odağında hazırlanan ticariler, büyük versiyonlarda en üstte 150 kW şarj desteğiyle geliyor. Hidrojen yakıt hücreli modellerin ise boyuta göre 400 km ile 500 km menziller ile geldiği açıklanıyor. 10-inç ekranlar ile donatılan modern kokpitler ve gelişmiş sürüş destek ile kaza engelleme sistemleriyle hazırlanan ticariler, OTA temelinde uzaktan güncelleme alabilecek ve ileride bazı versiyonlar Türkiye’de de satılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu arada daha önce aktarılan bir konu bugün netlik kazandı. Stellantis, ABD’deki Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikasının (UAW) grevi nedeniyle yılın başında düzenlenecek CES 2024 fuarına katılmama kararı aldı. Firma bu kararı “sermaye koruma” odağında aldıklarını belirtiyor, dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan CES 2024’ü es geçecek başka otomobil firmalarının da olması bekleniyor.

Aktarıldığı kadarıyla 12 Ekim itibarıyla UAW’nin grevinden kaynaklanan toplam ekonomik kayıp 7,7 milyar dolara ulaştı. Anderson Economic Group (AEG) tarafından söz konusu kaybın 359 milyon dolarının doğrudan ücret kaybından kaynaklandığı belirtiliyor, 3,45 milyar dolarının üretici kaybı, 2,67 milyar dolarının tedarikçi kaybı ve 1,21 milyar dolarının bayi, müşteri ve diğer kayıplar olduğu belirtiliyor.

Yeni Stellantis araçlar yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu